Steun ons en help Nederland vooruit

Ingrid Zwaan

Raadslid

Gorinchem

Politiek, dat klinkt als een spelletje van een kleine groep mensen waar je als burger niet zoveel mee te maken hebt. Een ver-van-mijn-bed-show. Niets is minder waar. In de gemeenteraad (en ook in andere politieke lagen) worden besluiten genomen die ons allemaal aangaan. En we hebben er allemaal invloed op. Ik wil dat politiek voor iedereen begrijpelijk is. Dat kan al vanaf jonge leeftijd! Daarom wil ik me inzetten voor goede lessen over de democratie voor kinderen in Gorinchem. Uiteraard moeten die lessen neutraal zijn. Kinderen die weten hoe de democratie werkt, kunnen later zelf wel bedenken welke partij het beste bij hen past.

De politiek is van iedereen en voor iedereen, maar helaas zijn sommige groepen daarin ondervertegenwoordigd. Ik zou graag zien dat de Gorinchemse gemeenteraad een echte afspiegeling is van de stad. Dus meer variatie in leeftijd, afkomst en geslacht. In onze eigen afdeling zijn er bijvoorbeeld maar weinig vrouwen actief. Dat vind ik jammer. Mijn doelstelling voor de komende periode is om de verbinding met vrouwen te zoeken en hen actief bij de politiek te betrekken.

Portefeuilles

Internationale en externe betrekkingen, vastgoed, cultuur, erfgoed, ruimtelijke ordening, omgevingswet en -vergunningen, sociaal-cultureel werk, recreatie en toerisme, citymarketing, wijkbeheer, beheer openbare ruimte, WMO, participatie, begraafplaatsen en crematoria, havens, emancipatie en diversiteit, verkeer en vervoer, parkeren, openbaar vervoer, A15/A27 en veerdienst

Meer van Ingrid Zwaan