Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 16 oktober 2017

D66 juicht hogeschool in Gorinchem toe!

D66 heeft in de vergadering van 12 oktober het initiatief tot een Hogeschool in Gorinchem toegejuicht. De plannen voor drie hbo-opleidingen werden door verschillende initiatiefnemers gepresenteerd. D66 is groot voorstander van het vestigen van een Hbo-school in de gemeente.

De gepresenteerde plannen bieden volop mogelijkheden voor de toekomst. Naast een boost voor de levendigheid in de binnenstad, betekent de komst van studenten ook dat de stad meer een regio-functie kan vervullen. Ook zorgt de (al aanwezige) aansluiting met het bedrijfsleven dat Gorinchem een belangrijke innovator kan zijn in de regio en ver daarbuiten. “De beste hbo-opleiding in Nederland” is het streven van de initiatiefnemers, iets waar D66 zich volledig bij aansluit. Afgelopen donderdag hebben we daarom aan de gemeenteraad het verzoek gedaan deze initiatieven zo breed mogelijk te ondersteunen.

Wat D66 betreft gaat Gorinchem voor het predicaat onderwijsstad!

#goedonderwijs #d66 #d66gorinchem